Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008

Google - Χρήσιμα Εργαλεία

Google in 1998Image via WikipediaΚάνοντας μια μικρή έρευνα στα δωρεάν εργαλεία του Google ανακάλυψα πάρα πολλά εργαλεία! Έτσι θα συμπληρώνω κάθε ημέρα κάτι και για ένα χρήσιμο εργαλείο. Πριν απ' όλα όμως είναι καλό να δει τη μεγάλη λίστα εργαλείων λογισμικού της Google στην On-line εγκυκλοπαίδεια Wikipedia. Παρακάτω θα δίνω συνοπτικά μια μικρή περιγραφή και διευθύνσεις για την χρήση των εργαλείων:

Δικτυακά Εργαλεία
  • Google Sky - Google Mars - Google Moon
    Τι είναι το Google Sky; Είναι μια Ιστοσελίδα με το εικονικό τηλεσκόπιό σας, είναι ένα παράθυρο στον ουρανό. Καμιά σχέση με την εμπειρία του να απολαύσεις με το τηλεσκόπιό σου το θέαμα ενός νυχτερινού ουρανού. Όμως αν δε διαθέτεις τηλεσκόπιο είναι ότι πρέπει και ειδικά για εκπαιδευτική χρήση προσφέρει θαυμάσιο υλικό. Και είναι καλύτερες οι δυνατότητες αν χρησιμοποιήσει κανείς την εφαρμογή Google Earth (δωρεάν). Ο τρισδιάστατος χάρτης του Google earth συνδυάζει αστρονομικές πληροφορίες με πληροφορίες από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble. Στη σχετική ιστοσελίδα Google Mars μπορείτε να απολαύσετε τρισδιάστατες απεικονίσεις χαρτών του πλανήτη Άρη που αξιοποιούν δεδομένα της NASA. Επίσης στην Ιστοσελίδα του Google Moon μπορείτε να εξερευνήσετε το φεγγάρι, παίρνοντας πληροφορίες και για τις αποστολές Apollo. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν ποικιλία εργαλείων από την σχετική ιστοσελίδα του Google.
  • Google Sites: Δημιουργία Ιστότοπου στο Google (δεν απαιτείται γνώση Html). Άλλο σχετικό εργαλείο είναι το Page Creator.
  • Google Notebook: Διαδικτυακό Σημειωματάριο για συλλογή άρθρων και χρήσιμου υλικού από το διαδίκτυο.
  • Calendar: Ηλεκτρονικό Ημερολόγιο. Απαιτείται λογαριασμός στο Google (π.χ. στο Gmail).
  • Gmail: Εξαιρετικό web-based περιβάλλον διαχείρισης Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου. Αποθηκευτικός Χώρος: 6 GB. Συνεργάζεται με το Google Talk που είναι εφαρμογή για Chat, VOIP, μηνύματα.
  • Knol: Ηλεκτρονική Εγκυκλοπαίδεια αντίστοιχη με την Wikipedia. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα Wiki σύστημα χτισμένο πάνω στο Google App Engine με μερικά twists. Ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει Knols αλλά θα πρέπει να γνωρίζει ότι το ίδιο θέμα αναπτύσεται από κάποιους άλλους την ίδια στιγμή, κάτι που το Google θεωρεί καλό γιατί μόνο έτσι θα μπορεί να συνδυαστεί η γνώση στα μυαλά εκατομμυρίων ανθρώπων. Οι υπεύθυνοι για κάθε Knol έχουν την δυνατότητα ελέγχου του περιεχομένου που προσθέτουν τρίτοι ενώ παράλληλα μπορούν να εμπλουτίσουν το Knol με διαφημίσεις AdSense.
  • Docs: Online σουίτα για επεξεργασία κειμένων, υπολογιστικά φύλλα, παρουσιάσεις και υποστήριξη pdf αρχείων.
  • YouTube: Το περιβάλλον μοιράσματος αρχείων Video. Εξαιρετικά δημοφιλές.
  • Google Language Tools: Μετάφραση κειμένου, ιστοσελίδας, κ.λ.π.
  • Google Reader: Διαβάζει Atom και Rss feeds.
  • ...

Zemanta Pixie

Δεν υπάρχουν σχόλια: