Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

Οι εξωγήινοι υπάρχουν και είναι πολλοί...


"Νοήμονες εξωγήινοι πολιτισμοί υπάρχουν και μάλιστα κατά χιλιάδες, σύμφωνα με επιστήμονα από το Εδιμβούργο. Η ανακάλυψη της ύπαρξης περισσότερων από 330 εξωπλανητών τα τελευταία χρόνια έχει βοηθήσει στον προσδιορισμό του αριθμού των διαφορετικών εξωγήινων μορφών ζωής.

Η τελευταία μελέτη υπολογίζει ότι υπάρχουν τουλάχιστον 361 νοήμονες εξωγήινοι πολιτισμοί στον γαλαξία μας, αριθμός που μπορεί να φτάσει και τις 38.000. Οι αριθμοί αυτοί αναφέρονται στη νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του International Journal of Astrobiology."

Το πλήρες άρθρο της Καθημερινής εδώ.

Τελικά οι επιστήμονες βάλθηκαν να μας τρελάνουν. Με τόσους πολλούς εξωγήινους τι θα κάνουμε; Χαριτολογώντας βέβαια μπορούμε να πούμε ότι ήδη έχουμε πολλούς εξωγήινους (ή UFO) σ' αυτόν τον πλανήτη, με την έννοια ότι ζούνε ανάμεσά μας άνθρωποι αντισυμβατικοί, περίεργοι, μυστήριοι, κ.λ.π. σαν να είναι από κάπου άλλου. Φανταστείτε να βρουν εξωγήινοι την μουσική που έστειλε η NASA στον Άρη (Μυθωδία) και να μας έρθουν με την πρόσκληση ανά χείρας μετά από χρόνια. "Που είναι αυτός που μας έστειλε αυτήν την μουσική; " θα μπορούσαν να μας πουν, αν βρούμε τελικά κοινή γλώσσα επικοινωνίας με κάποιους εξωγήινους στο γαλαξία μας.

Βέβαια οι αποστάσεις είναι πολύ μεγάλες μέσα στο γαλαξία μας κι εμείς είναι λίγο δύσκολο να ψάξουμε να βρούμε νοήμονες πολιτισμούς σε πλανήτες. Ίσως μας βρουν αυτοί αν έχουν σχετική τεχνολογία. Με τόσα σκουπίδια (εκπομπές σημάτων, δορυφόροι, κ.λ.π.) που έχουμε γεμίσει το διάστημα, που ξέρεις; Μπορεί τελικά να μας βρουν πρώτα αυτοί. Από τα μηνύματα που εκπέμπουμε βέβαια, μάλλον δηλώνουμε ότι είμαστε έτοιμοι για μια τέτοια επικοινωνία. Το φαντάζεστε όμως μια ημέρα να συναντήσετε μπροστά σας έναν εξωγήινο; Πως θα αντιδράσετε, αν δεν λιποθυμήσετε από το σοκ; Περιμένω να γράψετε τις απόψεις σας.


Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια: