Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Λουτρά Πόζαρ Αριδαίας




















Επιθυμία: Ένα τριήμερο μες στα νερά (καταράκτες, σπα, λουτρά, ...)

Προορισμός:
Λουτρά του Πόζαρ (Αριδαίας) με περιηγήσεις στην Έδεσσα, καϊμακτσαλάν, Λίνη του Άγρα, κ.λ.π.

Διαδρομή:
Αν έρχεσαι από Αθήνα-> Θεσσαλονίκη-> Άψαλος-> Πολυκάρπη-> Λουτρά Αριδαίας (δίπλα το χωριό Λουτράκι με πλήθος ξενώνων, ξενοδοχείων, κ.λ.π.)
Αν έρχεσαι από Ιωάννινα ή Κοζάνη->στρίβεις στην Εγνατία για Φλώρινα->μπαίνεις στο δρόμο Καστοριάς-Έδεσσας. Οπωσδήποτε κάνεις στάση για καφέ στο κέντρο "Οι κύκνοι" με πάπιες και κύκνους στη λίμνη του Άγρα. Λίγο πιο κάτω έχει δρόμο αριστερά που σε βγάζει κατευθείαν στα Λουτρά. Εναλλακτικά πηγαίνεις στην Έδεσσα (καταρράκτες) και στο δρόμο για Αριδαία->Άψαλος->Πολυκάρπη->Λουτρά.

Διαμονή:
Προτείνω καταλύματα στο χωριό Λουτράκι που είναι δίπλα στα λουτρά ή άλλα που είναι πάνω στο δρόμο.

Διατροφή:
Ταβέρνες στο χωρίο Λουτράκι, Όρμα και κάτω από τα Λουτρά.

Μπάνιο:
Στις φυσικές πισίνες με ζεστό νερό του ποταμού, σε μεγάλη εξωτερική πισίνα, σε στεγασμένες εγκαταστάσεις των λουτρών. Μπορείτε να απολαύσετε και μασάζ ή άλλες υπηρεσίες σπα.

Δες τε οπωσδήποτε
: Το μικρό Μουσείο των λουτρών και τα Σπήλαια. Πίσω από τις εγκαταστάσεις των λουτρών και κατά μήκος του ποταμού μπορεί να συναντήσει κανείς καταρράκτη, μετά από περίπατο. Ρωτήστε πως θα πάτε με το αυτοκίνητο ως ένα σημείο.

Επισκέψεις στη γύρω περιοχή
: Στην Αριδαία για καφέ, στην Άψαλο για τα περίφημα μπιφτέκια του Νίκου, στην Έδεσσα για τους καταρράκτες, στη Σκύδρα για το παζάρι του Σαββάτου (πρωί), στον Άγιο Αθανάσιο (Καϊμακσταλάν) για βόλτα/φαγητό/χιονοδρομικό κέντρο... Ακόμη προσφέρεται για επίσκεψη ο Άγιος Νικόλαος στη Νάουσα (κοντά στη Σκύδρα). Αν έχει κάποια εκδήλωση η περιοχή με χάλκινα (Αριδαία, Έδεσσα) μην τη χάσετε. Μιλάμε για ελληνική τζαζ (πριν από τη δημιουργία της αμερικάνικης τζαζ).

Στο Διαδίκτυο: